8 Temmuz 2015 Çarşamba

DÜNYANIN EN TUHAF YERLERİ

Dünyanın  keşfedilmeyi bekleyen,bir kısmı insan yapısı, bir kısmı doğal oluşum olan garip yerlerini görmek ister misiniz?Cevabınız evet ise buyurun o zaman...

CEHENNEM KAPISI -TÜRKMENİSTAN


Burada bulunan doğalgaz rezervleri sebebiyle meydana gelen bu oluşum,çukurun içinden sızan fazla doğalgazın Sovyet mühendisler tarafından yakılmasıyla bu görünümü almıştır.Ateşin birkaç hafta içinde söneceği düşünülmüş fakat 40 yıldır yanıyor.

ŞAMPANYA HAVUZU -YENİ ZELANDA

Waiotapu'daki kutsal jeotermal sular

Kırmızı suyun üzerinde yükselen buharlar ve köpüklenme nedeniyle bu hidrotermal oluşuma Şampanya Havuzu adı verilmiş.Köpüklenme ve oluşan buharların sebebi, suyun içerdiği yüksek orandaki karbondioksittir Şampanyanın köpük köpük olmasının sebebi de aynı şekilde karbondioksit yoğunluğudur.

YEDİ DEVLER KAYALIKLARI -SİBİRYA
Stefan Glowacz Yedi Devler kayalarının tepesinde

Sibirya'nın tam ortasında yer alan bu kayalıkların kaçarken donan,gerçek,dev askerler olduğuna inanılıyor.Yüksekliği 30 -40 metre arasında değişen bu kayalıklara ulaşmak oldukça zor bir yolculuk gerektiriyor.

ANGEL ŞELALESİ -VENEZUELA

Angel Şelalesi - Venezuela

Dünya'nın en yüksekten akan şelalesi olan bu şelale yaklaşık 1000 metre yüksekliğindedir.Şelale adını, üzerinden ilk defa uçarak geçen ve daha sonra buraya inerek 30 yıl yaşayan Amerikalı havacı Jimmie Angel'dan alıyor.

AYRIK ELMA KAYASI -YENİ ZELANDA

Yeni Zelanda'daki Ayrık Elma Kayası

Tasman körfezinde bulunan ve ortadan ikiye bölünmüş elmayı andıran bu doğal yapının nasıl ve nereden geldiği bilinmiyor.

SAHRA'NIN GÖZÜ -MORİTANYA

sahranin-gozu

Sahra çölünde bulunan ve gözü andıran bu oluşumun çapı yaklaşık 50 km dir Önceleri buranın meteor taşı düşmesi sonucu oluştuğu düşünülse de coğrafyacılar bu oluşumun jeolojik zamanda su ve rüzgar erozyonundan meydana geldiğini belirtmişler.

ANTİLOP KANYONU -ARİZONA

antilop-kanyonu

Ani su baskını ve rüzgarlarla oluşan,rengarenk bir tabloyu andıran bu muhteşem oluşum en çok ziyaret edilen ve resmi çekilen yerlerden biridir.

UÇAK MEZARLIĞI -ABD

Arizona'daki uçak mezarlığı

Uçakları inşa etmek ve korumak oldukça pahalı bir iştir fakat kullanılmaz hale geldiklerinde bile bazı parçalarını yeniden kullanmak mümkün.Tabi eğer paranız ve yeriniz varsa.Bu bölgenin kuru iklimi sayesinde bu işin maliyeti çok daha ucuza getiriliyor.Arizona'nın nem oranı düşük,sıcak ve kuru
havası sayesine uçakların daha uzun süre paslanmadan ve aşınmadan korunmasını sağlıyor

TAŞ ORMAN -MADAGASKAR
tas-orman

Milyonlarca yıl süren erozyon sonucunda,yatay ve dikey halde ortaya çıkan bu olşumlar oldukça keskindir.UNESCO tarafından dünya mirası listesine dahil edilen taş orman sayesinde değişik hayvan cinsleri hem insanlardan hem de diğer vahşi hayvanlardan korunmuş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder