22 Temmuz 2015 Çarşamba

KANSERLE SAVAŞAN BESİNLER

Çağımızın en önemli hastalığı olan kanser,giderek artan ve aynı ölçüde insanları korkutan bir sağlık problemidir.Özellikle doktorların yediğimiz gıdaların, kullandığımız teknolojik aletlerin, kanseri tetiklediğini söylemeleri insanları daha da tedirgin hale getirmektedir.Tıp bir yandan bu hastalığa çareler ararken diğer yandan da  hastalığı önleme yolunda çalışmalar yapmaktadır.Hastalığın önlenmesinde en büyük rolü besinler üstleniyor.İşte kansere karşı en etkili besinler

GREYFURT
C vitamininden zengin bir meyve olan greyfurt,kişinin C vitamini ihtiyacının %70'ini karşılıyor.Yapılan çalışmalar C vitaminin solunum,reflü,mide,kolon kanserlerinin önlenmesinde etkili olduğunu gösteriyor.Eğer greyfurt sevmiyorsanız, onun yerine çilek, kivi, kuşburnu,sivri biber tüketebilirsiniz

YEŞİL ÇAY
İçerdiği kateşinler sayesinde güçlü bir kanser savaşçısıdır.Kateşinler sık sık tükettiğimiz siyah çayda da bulunur fakat yeşil çayın içeriği daha zengindir

TURPGİLLER
Karnabahar,brokoli ve lahana bu gruptandır.Bu bitkiler birçok antikanserojen bileşikler içerir.Sebzeler yüksek sıcaklıkta vitamin kaybına uğradıkları için,en ideal pişirme yöntemi buharda pişirmektir.

DOMATES
Hepimizin çok sevdiği domates içerdiği likopen sayesinde tam bir şifa kaynağı.Diğer sebzelerin aksine domatesi pişirmek içerdiği likopenin etkisini daha da artırıyor ve daha faydalı hale getiriyor.Özelikle meme,prostat,mesane,deri,sindirim sistemi kanserlerine karşı koruyor.

SARIMSAK
İçerdiği sülfürlü bileşikler bağışıklık sistemimizi güçlendirir.Sarımsak sevmiyorsanız yine bu aileden olan pırasa,soğan gibi sebzeleri de tüketebilirsiniz.Yapılan araştırmalar sarımsağın prostat, mesane, kolon kanserine karşı koruduğunu gösteriyor.Eğer ağız kokusundan korkuyorsanız sarımsak ve soğanı pişmiş yiyebilirsiniz.Pişmiş soğan ve sarımsak koku yapmaz.Sarımsaığın en ideal tüketim şekli yine de bütün yutmaktır.

KETEN TOHUMU
Günde 10 gr.keten tohumu yemek meme kanseri riskini azaltıyor.İster sade, isterseniz de yoğurtla tüketebilirsiniz.

KIRMIZI ÜZÜM
Güçlü bir antioksidan ve hücre yenileyici olan kırmızı üzüm cilt,kanser,anemi ve epilepsi hastalıklarına iyi geliyor.

BAL KABAĞI
Çok güçlü bir antioksidan olan Beta karoten içerir.Beto karoten aynı zamanda kayısı,havuç ve tatlı patateste de bulunur.Kış aylarında bal kabağını çorbalarda kullanabilrisiniz.Fakat kabak faydalı diye kabak tatlısını çok tüketmemek lazım Çünkü bilinen en zararlı kanser tetikleyicisi  şekerdir.

YULAF EZMESİ
Yulaf ezmesi,kurubaklagiller,bulgur gibi tam tahıllı besinler içerdikleri posa ve antioksidan bileşikler sayesinde kanserle mücadelede büyük önem taşır.

YABAN MERSİNİ,ÇİLEK BÖĞÜRTLEN,AHUDUDU 
İçerdikleri güçlü antioksidanlar etkileriyle kansere karşı korur.

1 yorum:

  1. faydalı olmuş. http://bitkiseldogal.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil